چرا وقتی خمیازه می‌کشیم اطرافیان هم خمیازه می‌کشند؟

۶
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
خمیازه کشیدن در یک جلسه رسمی بی‌ادبی است و دیدن کسی که خمیازه می‌کشد (حتی اگر جلوی دهانش را گرفته باشد) می‌تواند میل به خمیازه را درون شما هم به وجود بیاورد.
خمیازه کشیدن چیست

دلیل خمیازه کشیدن چیست و چرا مسری است؟ نظریه‌های مختلفی در این باره وجود دارد. برخی می‌گویند خمیازه در حقیقت نفس عمیقی است که به شما کمک می‌کند اکسیژن بیشتری به بدنتان وارد کنید. با این همه، حقیقت این است که هنوز نظریه‌ای که همگان بر سر آن توافق داشته باشند وجود ندارد. با مجله دلتا همراه باشید.

خمیازه کشیدن چیست و چرا انسان‌ها خمیازه می‌کشند؟

این عمل یک واکنش غیر ارادی است. اکثر حیوانات خمیازه می‌کشند و انسان هم همین طور. پرنده‌ها، خزندگان، پستانداران و حتی بعضی کوسه‌ها هم می‌توانند خمیازه بکشند. و احتمالا آن‌ها هم دوست دارند دلیل مسری بودن خمیازه را بدانند!

خمیازه فقط زمانی که خسته هستیم اتفاق نمی‌افتد. دانشمندان بر این باورند که دلیل خمیازه به درجه حرارت مغز مرتبط است. پژوهش‌هایی که پیش از این انجام شده نشان می‌دهد زمانی که درجه حرارت پایین‌تر است خمیازه کمتر اتفاق می‌افتد. خمیازه کشیدن اکسیژن را داخل بدن می‌کند و بدن برای خنک کردن درجه حرارت مغز از آن استفاده می‌کند.

چرا خمیازه مسری است؟

چند دلیل وجود دارد: اولین دلیل خستگی است. دلیل دوم منعکس کردن رفتار دیگران است. دیدن فرد دیگری که هنگام یک سخنرانی کسل کنده خمیازه می‌کشد شما را هم بر آن می‌دارد که خمیازه بکشید چرا که شما هم در محیط و درجه حرارتی یکسان هستید. از آن جایی که ما انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستیم در صورتی که رفتاری را ببینیم که به نظرمان برای ما نیز مفید است آن را تقلید می‌کنیم. کارهای دیگری نظیر خندیدن نیز در این دسته قرار می‌گیرد.

اگر در جایی گیر کرده‌اید که اطرافیان مدام خمیازه می‌کشند و شما نمی‌خواهید این کار را بکنید، برای چند دقیقه از طریق بینی نفس‌های عمیق بکشید. این کار می‌تواند خمیازه‌تان را قطع کند و یا تعدادش را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه بیشتر مطالب دانستنی مطلب ۶ وسیله پرکاربردی که حسابی آلوده و خطرناک هستند! را بخوانید.

۶ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۶ دی ۱۴۰۰ در ۱۲:۲۲ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۲ دی ۱۴۰۰ در ۱۰:۳۶ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۴ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۰ ق٫ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

    • فاطمه یزدیان

      ۴ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۶ ق٫ظ

      ممنونم

      پاسخ

    • فاطمه یزدیان

      ۴ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۶ ق٫ظ

      سپاس از همراهی شما

      پاسخ

  4. ناشناس

    ۲۱ آبان ۱۴۰۰ در ۳:۵۵ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…