آیا تهدید در فضای مجازی قابل پیگیری است؟

۳
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
امروزه همه افراد برای برقراری ارتباط با یک‌دیگر نیازمند استفاده از تلفن همراه و فضای مجازی هستند، این بستر بسیار سودمند است و با استفاده از آن می‌توان دانش‌های جدیدی را فرا گرفت اما بسیاری از افراد به بهانه‌های مختلف از آن سواستفاده کرده و باعث ایجاد ناامنی در آن شده‌اند.
امکان پیگیری تهدید در فضای مجازی

تهدید تعریف شده در قانون مجازات اسلامی تهدید در فضای مجازی را هم در بر می‌گیرد. در این نوشتار از مجله دلتا به موضوع امکان پیگیری تهدید در فضای مجازی می‌پردازیم.

تهدید در فضای مجازی طبق قانون

طبق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی:

هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی یا به افشا سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از این‌که به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد. به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

پس با توجه به این ماده در می‌یابیم که هرگونه تهدید به قتل، افشا اسرار، تهدید به آبروریزی، پخش و انتشار عکس، ویدئو، اسکرین‌شات چت‌های خصوصی و… جرم محسوب می‌شود. فرد انجام‌دهنده مجازات خواهد شد.

مدارک اثبات جرم تهدید در فضای مجازی

شما می‌توانید با استفاده از اسکرین شات، صوت، فیلم و… که نشان‌دهنده تهدید باشد، در دادسرای رسیدگی به جرائم رایانه‌ای یا پلیس فتا شکایت کرده و این‌ها را به عنوان مدرک ارائه دهید، چرا که به گفته پلیس فتا، به عنوان مدرک از شما پذیرفته خواهند شد.

پیگیری تهدید در فضای مجازی

پیگیری تهدید در فضای مجازی

برخلاف تصور عموم که متن گفتگو در وایبر، فیس‌بوک و شبکه‌های اجتماعی دیگر، ایمیل، صدای‌ضبط‌شده و فیلم را جزو دلایل قابل استناد به‌شمار نمی‌آورند. اما باید بدانید قانون «ادله الکترونیک» را به‌رسمیت شناخته است.
بنابراین اگر کسی شما را در وایبر یا فیس‌بوک یا تلفن‌همراه یا ایمیل، تهدید کرده است، باید بدانید تمام این محتواها در دادگاه به عنوان دلیل از شما و علیه شخص تهدید کننده پذیرفته خواهند شد.
دادگاه، با مکانیسم مشخصی که توسط کارشناسان حوزه فناوری اجرا خواهد شد، صحت مدارک شما را بررسی می‌کند.
 در صورت تایید، ملاک و مبنای صدور حکم قرار خواهد گرفت.
پس اگر از جانب کسی با تهدیدی در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی مواجه شدید، می‌توانید از طریق دادسرا اقدام کنید یا از طریق سایت پلیس فتا موضوع را پیگیری کنید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب هشدارهایی از پلیس فتا که باید جدی بگیرید  مطالعه کنید.

۳ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۹ مهر ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۵ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۶ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۱۰ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۲۴ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۰۲ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …