
بدون میزان کافی آهن نمیتوانید ویتامین و مواد معدنی موجود در میوه، سبزی و مکملهای دارویی را جذب کنید. پس اگر دچار علائم فقر آهن هستید، باید به فکر جبران کمبود آهن در بدن خود باشید. قبل از هر اقدامی بهتر است بدانید علائم کمبود آهن در بدن در بدن چیست. با مجله دلتا همراه باشید.
کمبود آهن چگونه به وجود میآید؟
فقر آهن اولین مرحله از کاهش سطح آهن بدن است که میتواند در ادامه به بیماری کمبود آهن یا آنمی تبدیل شود. دلایل گوناگونی وجود دارد که باعث از دست دادن سلولهای خونی میشود و همچنین در شرایط مختلفی از ساخت گلبولهای قرمز جدید خون جلوگیری میشود که این عمل توسط مغز استخوان صورت میگیرد. برخی از دلایلی که باعث از دست دادن گلبولهای قرمز خون میشوند عبارتند از:
- عرق کردن
- ادرار
- مدفوع (حرکات روده)
- لایهبرداری (سلولهای مرده پوست)
- دوره قاعدگی زنان
- خونریزی زخم و جراحت
- خونریزی ناشی از بارداری و زایمان
علائم کمبود آهن در بدن چیست؟
زمانی که سطح آهن به شدت کاهش مییابد، علائم کمبود آهن بروز پیدا میکند که هشدار دهنده است. علائم کمبود آهن ابتدا نامحسوس و کم هستند و زمانی که مشکل بزرگ و حادتر میشود، به علائم بارز تبدیل میشوند. علائم کمبود آهن عبارتند از:
- خستگی
- سرگیجه
- کاهش ایمنی
- پوست رنگ پریده
- احساس سرما در هوای گرم
برای درمان کمبود آهن چه بخوریم؟
به غیر از مکملهای دارویی که بهطور مستقیم باعث افزایش سطح آهن خون میشوند، استفاده برخی مواد غذایی و سبزیجات هم میتوانند میزان آهن بدن را افزایش دهند.
انار
گوجه فرنگی
این محصول کشاورزی به جذب آهن کمک میکند و برای فردی که به آنمی دچار است، مفید خواهد بود. میتوانید گوجه فرنگی را به سالاد، خورشت و انواع مدل غذاها اضافه کنید.
میوه و سبزی
سبزیجات مختلفی مانند مارچوبه، میوههای خشک مانند برگه زرد آلو، هلو و آلو، گلابی، انجیر، کشمش و مویز باعث افزایش سطح آهن خون میشوند.
گیاهان دارویی
برخی از گیاهان باعث افزایش سطح آهن بدن میشوند ولی بهترین آنها شامل ریشه ترشک، ریشه قاصدک و گیاه گزنه میشوند. البته پیشنهاد میشود قبل از شروع به مصرف این گیاهان دارویی حتما با پزشک مشاور و دکتر طب سنتی مشورت کنید.
کدام مواد غذایی از جذب آهن جلوگیری میکنند؟
همانطور که برخی از مواد غذایی باعث افزایش میزان آهن بدن میشوند، برخی از مواد غذایی هم از جذب آهن جلوگیری میکنند. این مواد غذایی باعث میشوند بدن نتواند آهن درون غذا را جذب کند، پس بهتر است زمانی که در حال افزایش میزان آهن بدن خود هستید، از مصرف این مواد غذایی جلوگیری کنید. این مواد خوراکی عبارتند از:
- تخم مرغ
- شیر و پنیر
- شکلات و قهوه
- چغندر و لبو
- نعناع فلفلی
- سویا
- اسفناج
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند اسیدی که حتما باید برای سلامتی خود بخورید!