عدم کمک به مصدومان چه مجازاتی دارد؟

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
در سال‌های اخیر کمک به مصدومان کمرنگ شده است. اما آیا مردم مسئولیتی در کمک رساندن به مصدومان و افرادی که جانشان در معرض خطر است، ندارند؟
مجازات عدم کمک به مصدومان

اگر شخصی در خصوص امداد به مصدومان حادثه رانندگی، پای صحبت مردم بنشیند متوجه خواهد شد که بیشتر آنها، دلیل اصلی امتناع در یاری رساندن به دیگران را، مشکلاتی می‌دانند که در عمل و نحوه برخورد مأموران قانون صورت می‌گیرد. در این مطلب از مجله‌ دلتا به مجازات عدم کمک به مصدومان می‌پردازیم.

شروطی که افراد عادی را از مجرم بودن مبرا می‌کند

قانون‌گذار طی دو شرط، وجود توان مساعدت و نبود خطر برای یک فرد عادی، این ضرورت را ایجاد کرده است که مردم عادی هم که وظیفه‌ای در قبال کمک به مصدومان ندارند، این کار را انجام دهند.

البته این دو شرط، برای گروه‌هایی مانند: آتش‌نشان یا غریق نجات، استفاده نمی‌شود و فقط برای افراد عادی قائل به استفاده است.

مجازات عدم کمک

حبس و جزای نقدی برای عدم کمک به مصدومان

  • مجازات شخصی که اشخاصی را مشاهده کند که در معرض خطر جانی هستند و با وجود دلالت اوضاع و احوال بر ضرورت کمک از اقدام به این امر خودداری کند، به حبس تا یک سال یا جزای نقدی تا ۵۰ هزار ریال محکوم خواهد شد.
  • در مورد اشخاصی که بتوانند به اقتضای شغل خود به مصدوم و شخص در معرض خطر کمک کنند ولی از این کار امتناع کنند، میزان مجازات به حبس از ۳ ماه تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۱۰ تا ۱۰۰ هزار ریال تعیین می‌شود.
  • هم‌چنین مجازات احتمالی راننده‌ای که امکان کمک به مصدوم را دارد بدین صورت است:

هرگاه مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته باشد و راننده با وجود امکان رساندن او به مراکز درمانی یا کمک از مأمورین انتظامی، از این کار خودداری کند یا به منظور فرار از تعقیب قانونی، محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند، به مجازات قانونی او اضافه خواهد شد و دادگاه نمی‌تواند برای مجازات او تخفیفی قائل شود.

در نهایت در صورتی که یکی از مصدومان با مشکلی مواجه شد که دلیل آن، کوتاهی کادر امدادی یا انتظامی باشد، می‌تواند با مراجعه به دادسرای امور پزشکی، شکایت خود را مطرح کند و مقصران تحت تعقیب قرار گیرند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب دیه تصادفات رانندگی را چگونه بگیریم؟ را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …