چهارراه ادیان در قلب تهران

1
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
چهارراه ادیان تهران، یکی از عجیب‌ترین گذرگاه‌های ایران است که در آن اماکن تاریخی و شعبه‌های ادیان مختلف کنار یکدیگر جمع شده‌اند.

جایگاه خیابان سی تیر بالاتر از گذرگاه غذاهای خیابانی تهران، کافه‌های قدیمی، موزه‌ها، سفارتخانه‌ها یا دیگر جاذبه‌ها و حوادث تاریخی آن است. در این خیابان، مردمانی هستند که با مذاهب و عقاید مختلف و مجموعه‌ای از مراکز مذهبی‌شان، همه در چهارراه ادیانکنار هم جمع شده‌اند. با دلتامگ همراه باشید.

خیابان سی تیر، نقطه تلاقی ادیان

محل تلاقی خیابان سی تیر با خیابان‌های جمهوری و میرزا کوچک‌خان به چهارراه ادیان شهرت دارد. سال‌هاست که پیروان ادیان گوناگون در این خیابان و در کنار هم، در کمال آرامش زندگی می‌کنند.
در این خیابان، اگر مسیحی باشید می‌توانید به کلیسا بروید. اگر پیرو دین موسی هستید، می‌توانید به کنیسه مراجعه کنید. آتشکده‌ای بزرگ نیز در شمال این خیابان قرار دارد که زرتشتیان در آن به عبادت می‌پردازند. صدای اذان هم از مسجد در هر نوبت، مسلمانان را به اقامه نماز دعوت می‌کند. همچنین تجمع مغازه‌ها و دفاتر اداری پیروان مذاهب در کنار هم، از خیابان قوام السلطنه قدیم، چهارراه مذاهب ساخته است.

کنیسه حییم

این کنیسه، اولین کنیسه شهری در تاریخ ایران است. یهودیان پیش‌تر تنها اجازه داشتند در محدوده‌های یهودی‌نشین کنیسه بسازند. بعد از مشروطه، اقلیت‌ها وارد فضای شهری شدند. کنیسه حییم در تحولات مشروطه و زمانی که یهودیان در مجلس دارای نماینده شدند، شکل گرفت.
کلیسای پطرس

موزه اسقف آرداک مانوکیان

مسیحیان و ارامنه، علاوه بر کلیسای حضرت پطرس در خیابان سی تیر، یک موزه نیز دارند. در این موزه که برای معرفی اقوام مسیحی در ایران ساخته شده ‌است؛ لباس‌ها، کتب انجیل، نقره‌کاری‌ها و صنایع دستی، معرفی‌نامه کلیساهای ایران و غیره به نمایش گذاشته شده است.

موزه اسقف آرداک مانوکیان