از افسردگی بهاری چه می‌دانیم؟

۳
1
زمان مطالعه: 2 دقیقه
برخی افراد در ماه‌های آبان و آذر دچار افت خلق و کاهش انرژی می‌شوند اما در عوض در ماه‌های فروردین و اردیبهشت دوباره به حالت عادی برمی‌گردند. اما عده‌ای دیگر درست عکس این قضیه‌اند. یعنی در شروع فصل بهار دچار نوعی افسردگی می‌شوند.
علائم افسردگی بهاری

روان شناسی بالینی در مورد نتیجه پژوهش خود گفت: اختلال افسردگی عمده با الگوهای فصلی که با نام اختلال عاطفی فصلی شناخته می‌شود، نوعی اختلال افسردگی مرتبط با تغییر فصل است که افراد مبتلا هر سال در زمان خاصی از سال به آن مبتلا شده و با پایان آن زمان دوباره سلامت روان خود را باز می‌یابند. در این مطلب از مجله دلتا درباره علائم افسردگی بهاری صحبت خواهیم کرد.

به طور کلی هر اتفاق و تغییری می‌تواند روی جسم و روان ما تاثیرگذار باشد. به طور مثال بسیاری از افراد در فصل بهار دچار حساسیت‌ فصلی می‌شوند و همین امر، زمینه را برای افسردگی در آن‌ها ایجاد می‌کند. گاهی تغییر فصل موجب نامنظم شدن خواب شده و این موضوع روی مغز و انتقال دهنده‌های عصبی انسان تاثیر می‌گذارد.

در فصل‌های مختلف، انسان‌ها ممکن است دچار افسردگی شوند و با پایان آن فصل به شرایط عادی باز گردند؛ همچنین در فصل زمستان و بهار احتمال مشاهده علائم مربوط به زوال عقل و اختلال شناختی، نسبت به دو فصل تابستان یا پاییز بیشتر است که این موارد نشان از تاثیر بالای تغییرات فصلی بر سلامت روان انسان‌ها دارد.

درمان افسردگی بهاری

علائم و علت افسردگی بهاری

برای بیشتر افراد، این دوره در آغاز فصل بهار یا پاییز شروع شده و در پایان فصل به حالت عادی بر می‌گردند. از علائم این نوع از افسردگی در بهار می‌توان به از دست دادن علاقه، اختلالات خواب، تغییر در اشتها، تغییرات وزن و پریشانی یا اضطراب اشاره کرد.

علت دقیق افسردگی فصلی، شناخته شده نیست و احتمالا می‌تواند ناشی از تغییرات هورمونی باشد. از طرفی برخی معتقدند به خاطر تغییر در دریافت مقدار نور خورشید در طول ماه‌های مختلف، خلق و خوی افراد بهم می‌ریزد.

نشانه‌های بروز این نوع از افسردگی

یک روان شناس بالینی می‌گوید: در مجموع می‌توان به احساس افسردگی در طولانی مدت، احساس بی‌ارزشی، احساس ناامیدی، انرژی کم و کندی، مشکل داشتن با خواب، تغییر در وزن یا اشتها، دشواری در تمرکز، همچنین افکار مرگ یا خودکشی به عنوان نشانه‌های بروز این نوع افسردگی اشاره کرد.

وی بیان کرد: با وجود آن‌که مردان مبتلا به افسردگی فصلی، ممکن است علائم بیشتری را تجربه کنند، اما زنان بیشتر به این اختلال دچار می‌شوند. همچنین جوانان، بیشتر از بزرگسالان دچار افسردگی فصلی می‌شوند و ژنتیک ممکن است در افسردگی فصلی نقش داشته باشد زیرا افراد مبتلا به این اختلال، بیشتر احتمال دارد که بستگان افسرده داشته باشند.

افسردگی فصلی، که اختلال تاثیرپذیری فصلی (SAD) هم نامیده می‌شود، حالتی است که هر ساله در یک زمان مشخص رخ می‌دهد و بطور معمول در پاییز یا زمستان آغاز می‌شود و در بهار یا اوایل تابستان پایان می‌یابد.

پیشنهاد مطالعه: مطلب درمان خانگی حساسیت در فصل بهار را بخوانید.

۳ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱:۲۵ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۵:۴۹ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ در ۷:۰۶ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دمنوش گیاهی سریع‌ترین راه برای لاغری شکم و پهلو

نوشیدن یک فنجان دمنوش و چای گیاهی در روز به شما کمک خواهد کرد تا وزن خود را به میزان دلخواهتون پایین بیاورید. دمنوش‌های گیاهی علاوه بر سم‌زدایی و فوایدی که برای بدن دارند، سریع‌ترین روش لاغری و چربی‌سوزی هم هستند و شما در مدت زمان کم، صاحب تناسب اندام شگفت‌انگیزی خواهید شد. برای شرکت در چالش ۷ کیلو لاغری در یک ماه، همین الان مشاوره رایگان بگیرین.

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

گرفتگی عضلات نشانه کمبود این ویتامین است!

گرفتگی عضلات که معمولا به‌صورت ناگهانی هم اتفاق می‌افتد یکی از دردناک‌ترین اتفاقاتی است که…