فریب در ازدواج چه عواقبی دارد؟

۲
0
زمان مطالعه: < 1 دقیقه
شخص فریب خورده این حق را دارد که به دلیل تدلیس در نکاح، عقد را فسخ کرده و خسارت بگیرد.
عواقب فریب در ازدواج

عقد نکاح از دید قانون‌گذار از جمله مهم‌ترین عقودی است که با شخصیت طرفین در ارتباط مستقیم است. به همین لحاظ، تمام تلاش وی بر آن است که با پیش بینی قوانینی کانون خانواده را حفظ و از آن حمایت کند. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی عواقب فریب در ازدواج می‌پردازیم.

عواقب فریب در ازدواج

در برخی شرایط، یکی از زوجین با فریب دیگری، وی را حاضر به ازدواج با خود می‌کند و از آن جهت که شخصیت وی نقش مهمی در ازدواج با او را دارد، قانون‌گذار به طرفی که فریب خورده است، این حق را می‌دهد تا بدون انجام تشریفات طلاق، عقد نکاح را بر هم بزند یا آن را فسخ کند. در ادامه ضمانت اجرای تدلیس (فریب در ازدواج) را بررسی می‌کنیم:

هر گاه عقد ازدواج ناشی از تدلیس طرف مقابل باشد، یعنی یکی از زوجین دیگری را فریب داده باشد، طرفی که فریب خورده است می‌تواند از دیگری مطالبه خسارت کند؛ اعم از اینکه تدلیس کننده خود طرف مقابل باشد، یا اینکه تدلیس با همکاری شخص ثالثی انجام شده باشد. علاوه بر این، در صورتی که یکی از زوجین بر اساس تدلیس با دیگری ازدواج کرده باشد، می‌تواند عقد نکاح را فسخ کند.

همچنین بر اساس ماده ۶۴۷ کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی، اگر  یکی از زوجین قبل از نکاح طرف خود را نسبت به امور واهی فریب دهد و عقد بر مبنای این امور واقع شود، مرتکب به حبس تعزیری از ۶ ماه تا ۲ سال محکوم می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: مطلب در چه مواردی زن حق طلاق دارد؟ را مجله دلتا مطالعه کنید.

۲ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۷ فروردین ۱۴۰۰ در ۳:۵۴ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۶ اسفند ۱۳۹۹ در ۹:۴۲ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …