خانه‌ای شیرازی با شهرت جهانی

۲
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
سفر به شیراز سفر به شهر تاریخ ایران است. این شهر زیبا مملو از بناها و جاذبه‌های طبیعی حیرت انگیزی است که سفر به این شهر را بسیار خاطره‌انگیز می‌کند.
خانه زینت الملک

در شهر پر از جاذبه‌ های توریستی شیراز، قرار است از خانه‌ای صحبت کنیم که به خاطر مالک نیک‌نامش شهرت جهانی پیدا کرده است. پس با ما در مجله دلتا همراه باشید تا راز جهانی شدن این خانه یعنی خانه زینت الملوک را بدانیم.

خانه زینت الملوک کجاست؟

در خیابان لطفعلی خان زند شیراز در ضلع غربی نارنجستان قوام، بنایی زیبا و باشکوه قرار دارد. ساخت این خانه قاجاری در سال ۱۲۹۰ هجری توسط علی محمد خان قوام الملک دوم صورت گرفت. این خانه محل سکونت قوام‌ها بوده که از طریق دری در زیرزمین به نارنجستان قوام راه داشت. ازاره‌های سنگی حجاری و مشبک کاری شده که از سنگ گندمک ساخته شده، دور تا دور حیاط دیده می‌شود که به منظور نورگیری و تهویه هوای زیرزمین خانه به این شکل مشبک و تزیین شده‌اند.

خانه زینت الملک شیراز

تزیینات خانه زینت الملوک

خانه زینت الملوک بیش از بیست اتاق با گچبری، نقاشی و آیینه کاری‌های بسیار نفیس و چشمگیر دارد که در طبقه اول به یکدیگر راه دارند، یعنی برای وارد شدن از اتاق‌های شمالی به جنوبی، نیازی به رفتن به حیاط نیست. پنجره‌های ارسی با شیشه‌های رنگی نیز، هنگام تابش نور خورشید، انعکاسی زیبا بر روی دیوارها و زمین دارد که بسیار زیباست. در کنار تزیینات دیوارها، سقف چوبی اتاق‌ها با طرح و نقش پرندگان، جانوران و گل و بته، فضای بسیار زیبایی را به وجود آورده است.

یکی از ویژگی‌های خاص این بنا

علاوه بر موارد گفته شده، این خانه تنها منزلی در شیراز محسوب می‌شود که زیرزمین آن در سرتاسر بنا قرار دارد. این زیرزمین در گذشته محلی برای نگهداری خوراکی و لوازم دیگر بوده و در زمان حیات بانو زینت الملوک، جایگاهی برای کمک به نیازمندان و تهی دستان و امور خیریه مخصوص بانوان بوده و دارای آجرکاری‌های بسیار زیبا و دیدنی است. همه این نکات باعث شده که این خانه زیبا، یکی از مقاصد محبوب و مشهور ایرانگردی محسوب شود.

خانه زینت الملک خانه ای با شهرت جهانی

زینت الملوک که بود؟

زینت الملوک زنی خیر و نیکوکار بود و همیشه دستانش برای یاری به مستمندان گشاده بود. وی از خاندان قوام الملک است که نسبتشان به حاج ابراهیم کلانتر(اعتمالدوله شیرازی) باز می‌گردد که در دوره‌های مختلف، حکمران و کلانتر شهر شیراز بوده‌اند. او دختر حبیب الله قوام(قوام چهارم) و همسر فروغ الملک بوده است.

پیشنهاد مطالعه: اگر علاقه‌مندید درباره شیراز بیشتر بدانید، “نارنجستان قوام، یادگار دوره قاجار در شیراز  را در مجله گردشگری دلتا بخوانید.

۲ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۳۰ دی ۱۳۹۹ در ۷:۰۵ ق٫ظ

  2. ناشناس

    ۲۹ دی ۱۳۹۹ در ۲:۳۷ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در گردشگری

همچنین بخوانید

مقایسه قیمت خرید ویلا در مازندران و گیلان

دو استان گیلان و مازندران به دلیل موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مطبوع خود، همیشه برای افراد…