آیا زن، برای عمل جراحی زیبایی به اجازه شوهر نیاز دارد؟

۱۲
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
هر زنی تسلط بر بدن خود دارد و هر تصمیم معقولی در این خصوص داشته باشد کاملا دست خودش است. پس قانون گفته است هیچ زنی برای انجام عمل‌های جراحی زیبایی به اجازه شوهرش احتیاج ندارد.
اجازه شوهر برای عمل

یکی از سوالات متداول این روزها این است که آیا زن برای عمل زیبایی نیاز به اجازه همسر دارد؟ جواب این سوال کاملا واضح است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی اجازه شوهر برای عمل زیبایی می‌پردازیم.

کسب رضایت در عمل های جراحی

با توجه به بند ۲ از ماده ۵۹ قانون مجازات اسلامی، می‌توان این‌گونه عنوان کرد: هر نوع عمل جراحی یا طبی مشروع، باید با رضایت شخص یا اولیا یا سرپرستان یا نمایندگان قانونی آن‌ها و رعایت موازین فنی و علمی و نظامات دولتی انجام شود. در موارد فوری اخذ رضایت ضروری نخواهد بود. بر این اساس است که با توجه به این ماده می‌توان گفت در عمل‌های جراحی که به صورت فورس ماژور نیست، رضایت خود شخص و یا اولیا و سرپرست او گرفته می‌شود.

تمامی اشخاص چه زن باشند و چه مرد، از نظر قانون بعد از اینکه به سن بلوغ رسیدند، رشید به حساب می‌آیند و برای انجام عمل‌های زیبایی نیازی به اجازه و رضایت از شخص دیگری ندارند.

 اجازه شوهر برای عمل

اجازه شوهر برای عمل زیبایی

در این خصوص باید بگوییم بعد از ازدواج، همه ما باید تابع تکالیف و قوانینی باشیم تا زندگی آرامی را تجربه کنیم. اگر بخواهیم دچار تبعات حقوقی نشویم، مجبوریم آن‌ها را رعایت کنیم. چون بحث سر این است که این گونه عمل‌ها واجب نیست و برای حفظ سلامتی زن ضروری نیست؛ فقط از لحاظ زیبایی روی ظاهر زن تاثیرگذار خواهد بود. تمکین یکی از وظایف اصلی زن در قبال شوهر است. تمکین دو نوع عام و خاص دارد که تمکین عام یعنی پذیرش ریاست خانواده توسط مرد از سوی زن. طبق ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی زوجین موظف به حسن معاشرت با یکدیگر هستند. در هر صورت فرض می‌کنیم خانمی قصد دارد بینی خود را جراحی زیبایی کند. در هیچ جای قانون وضع نشده است که برای این کار نیاز به اجازه شوهرش دارد. از طرفی مراکز درمانی نیز نیاز به دریافت اجازه شوهر برای انجام عمل‌های زیبایی خانم‌ها ندارند.

سوال دیگری که برای خیلی از زوجین پیش می‌آید این است که آیا انجام این گونه عمل‌ها، جزء نفقه زن محسوب می‌شود و مرد بایستی هزینه این گونه عمل‌ها را پرداخت کند؟ جواب کاملا واضح است، فقط هزینه‌های درمانی متعارف و واجب است که جزء نفقه محسوب می‌شود و پرداخت هزینه‌های عمل‌های زیبایی بر عهده زوج نیست.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب نحوه اعتراض به میزان نفقه را مطالعه کنید.

۱۲ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ در ۳:۰۳ ب٫ظ

  2. حسین

    ۴ خرداد ۱۴۰۰ در ۷:۱۴ ب٫ظ

    عالی ، اجرتون با خدا خیلی برنامه خوبی است.

    پاسخ

    • سارا امیرانی

      ۵ خرداد ۱۴۰۰ در ۱:۱۵ ب٫ظ

      از اینکه همراه فرهیخته ای چون شما داریم خرسندیم.

      پاسخ

  3. ناشناس

    ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۰ ق٫ظ

  4. ناشناس

    ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ در ۵:۵۲ ب٫ظ

    لزفا مسا عل حقوقی رو بیشتر مطرح کنین متشکرم

    پاسخ

  5. ناشناس

    ۲ دی ۱۳۹۹ در ۷:۳۵ ب٫ظ

  6. ناشناس

    ۲ دی ۱۳۹۹ در ۱۲:۳۷ ب٫ظ

  7. ناشناس

    ۲۷ آذر ۱۳۹۹ در ۸:۲۵ ب٫ظ

  8. ناشناس

    ۲۷ آذر ۱۳۹۹ در ۸:۲۵ ب٫ظ

  9. ناشناس

    ۲۷ آذر ۱۳۹۹ در ۸:۲۵ ب٫ظ

  10. ناشناس

    ۲۷ آذر ۱۳۹۹ در ۱۱:۵۱ ق٫ظ

  11. ناشناس

    ۲۷ آذر ۱۳۹۹ در ۹:۱۶ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …