کرونا و سرطان؛ هرآنچه مبتلایان به سرطان باید در این روزها بدانند

۲
1
زمان مطالعه: 3 دقیقه
ویروس کرونا دغدغه اصلی این روزهای ماست. همه تلاش می‌کنیم با رعایت توصیه‌های بهداشتی متخصصان، سلامت خود و جامعه را حفظ کنیم؛ اما افرادی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای‌اند ممکن است سؤالات و نگرانی‌های بیشتری داشته باشند. بیماری‌های زمینه‌ای ممکن است احتمال ابتلا به کرونا را افزایش دهد
کرونا و سرطان

سرطان یکی از همین بیماری‌هاست؛ اما سرطان چطور احتمال ابتلا را افزایش می‌دهد؟ افراد مبتلا به سرطان برای پیشگیری از ابتلا چه کاری می‌توانند انجام دهند؟ اگر مبتلا به سرطان هستید یا بوده‌اید، این مطلب برخی از نگرانی‌هایتان را برطرف می‌کند. در ادامه این مطلب از مجله دلتا، به مهم‌ترین سؤالات درمورد کرونا و سرطان پاسخ می‌دهیم.

آیا سرطان احتمال ابتلا به کووید ۱۹ را بیشتر می‌کند؟

امسال به‌دلیل شیوع کووید ۱۹، تزریق واکسن آنفولانزا (پس از مشورت با پزشک)‌ نسبت به سال‌های گذشته اهمیت بیشتری دارد. این موضوع در افراد مبتلا به سرطان اهمیت دوچندانی دارد، چون برخی از روش‌های درمانی سرطان باعث ضعیف‌شدن سیستم ایمنی فرد می‌شوند.

احتمال ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ و آنفولانزا در مبتلایان به سرطان بیشتر است.

انواع سرطان

البته عوامل زیادی می‌توانند احتمال ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ را افزایش دهند. برخی از این عوامل عبارت‌اند از:

  • آسم
  • دیابت
  • اضافه‌وزن
  • سابقه سیگارکشیدن
  • سابقه پیوند عضو یا پیوند مغز استخوان
  • بیماری های قلبی، بیماری های ریوی، بیمای های کلیوی و کبدی
  • نقص در سیستم ایمنی (ابتلا به ایدز و…)
  • مصرف طولانی‌‌مدت داروهایی نظیر کورتون که ضعف سیستم ایمنی یکی از عوارض آن‌هاست.

آیا احتمال ابتلا به نوع شدید کرونا در فرد بهبودیافته از سرطان بیشتر است؟

در افرادی که سرطان آن‌ها درمان شده است، ممکن است ضعف سیستم ایمنی پس از بهبودی همچنان ادامه داشته باشد؛ اما هنوز رابطه بین سابقه ابتلا به سرطان و احتمال ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ مشخص نیست. بهتر است این افراد نگرانی‌های خود را با پزشک در میان بگذارند.

کرونا

افراد دارای سابقه ابتلا و مبتلایان به سرطان چگونه از خودشان مراقبت کنند؟

در حال حاضر، واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ و درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد. بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا این است که در معرض این ویروس قرار نگیرید. به عموم افراد توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلا نکات زیر را رعایت کنند:

  • ماندن در خانه تا جایی که امکان دارد؛
  • پرهیز از دست‌زدن به چشم، بینی و دهان؛
  • تهیه دارو و مواد غذایی موردنیاز برای چند هفته؛
  • نظافت و ضدعفونی‌کردن مکرر سطوحی که دائما لمس می‌شوند‌ (دستگیره در‌، کلید برق، صفحه‌کلید رایانه، میزتحریر، گوشی، شیر آب و…)؛
  • شست‌و‌شوی صحیح دست‌ها با آب و صابون و حداقل به‌مدت ۲۰ ثانیه (به‌ویژه پس از رفتن به دست‌شویی، قبل از غذا، پس از تخلیه مخاط بینی، پس از سرفه و عطسه، قبل و بعد از ارتباط با دیگران)

مراجعه به مراکز درمان سرطان در زمان همه‌گیری کرونا

مراکز درمانی و بیمارستان‌هایی که به بیماران سرطانی خدمات می‌دهند روش‌های مختلفی برای ایمنی بیشتر بیماران در شرایط کنونی دارند؛ برای نمونه، معاینات دوره‌ای بیماران به‌شکل غیرحضوری انجام می‌شود. اگر شرایط بیمار به‌گونه‌ای باشد که به‌تعویق‌انداختن معاینه دوره‌ای‌اش امکان‌پذیر نباشد، پزشک از طریق مکالمه تلفنی یا تماس تصویری با بیمار صحبت می‌کند.

اگر معاینه حضوری ضرورت داشته باشد، این کار با اقدامات پیشگیرانه همراه خواهد بود. ممکن است برخی درمانگاه‌ها و بیمارستان‌هایی که بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را می‌پذیرند، برای ارائه خدمات به بیماران سرطانی خود مرکز درمانی دیگری را در نظر بگیرند. برخی دیگر از مراکز درمانی نیز شرایطی برای بیماران فراهم می‌کنند تا داروهای تجویزشده را به‌صورت غیرحضوری تهیه کنند.

ابتلا به کرونا

کدام دسته از مبتلایان به سرطان در برابر کرونا آسیب‌پذیرترند؟

تمام بیماران باید برای حفظ سلامتی خود دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند، اما برخی از بیماران مبتلا به سرطان در برابر کرونا آسیب‌پذیرترند و باید بیشتر از بقیه مراقب سلامتی خود باشند. این دسته عبارت‌اند از:

  • بیمارانی که شیمی درمانی می‌شوند
  • بیمارانی که رادیوتراپی رادیکال برای سرطان ریه انجام می‌دهند
  • افرادی که ایمنی‌درمانی یا سایر درمان‌های مداوم با آنتی‌بادی دارند
  • مبتلایان به سرطان‌های خون یا مغز استخوان (مانند لوسمی، لنفوم و میلوما، در هر مرحله از درمان که هستند)؛
  • کسانی که در ۶ ماه گذشته پیوند مغز استخوان یا سلول‌های بنیادی انجام داده‌اند یا هنوز داروهای سرکوب سیستم ایمنی مصرف می‌کنند
  • افرادی که درمان‌های هدفمند سرطان را می‌گذرانند که ممکن است بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارند، مانند مهارکننده‌های پروتئین کیناز یا مهارکننده‌های PARP (مهارکننده نوعی آنزیم)

اگر مطمئن نیستید چه درمانی را می‌گذرانید و آیا در یکی از این گروه‌ها هستید یا خیر، با پزشک خود صحبت کنید.

۲ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۸ آذر ۱۳۹۹ در ۱۰:۵۵ ب٫ظ

  2. اسدالله

    ۲۸ آذر ۱۳۹۹ در ۷:۲۸ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دمنوش گیاهی سریع‌ترین راه برای لاغری شکم و پهلو

نوشیدن یک فنجان دمنوش و چای گیاهی در روز به شما کمک خواهد کرد تا وزن خود را به میزان دلخواهتون پایین بیاورید. دمنوش‌های گیاهی علاوه بر سم‌زدایی و فوایدی که برای بدن دارند، سریع‌ترین روش لاغری و چربی‌سوزی هم هستند و شما در مدت زمان کم، صاحب تناسب اندام شگفت‌انگیزی خواهید شد. برای شرکت در چالش ۷ کیلو لاغری در یک ماه، همین الان مشاوره رایگان بگیرین.

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

گرفتگی عضلات نشانه کمبود این ویتامین است!

گرفتگی عضلات که معمولا به‌صورت ناگهانی هم اتفاق می‌افتد یکی از دردناک‌ترین اتفاقاتی است که…