کوچک ترین دستگاه ذخیره سازی اتمی دنیا ساخته شد

۱
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
مهندسان دانشگاه تگزاس با استفاده از ماده‌ای دو بعدی در ابعاد یک نانومتر مربع کوچک ترین دستگاه ذخیره سازی اتمی را ساختند. این وسیله که Atomristor نام دارد، با حرکات اتم‌ها کار می‌کند و می‌تواند مسیر را برای ساخت سیستم‌های ذخیره‌سازی بسیار کوچک هموار کند.
کوچک ترین دستگاه ذخیره سازی اتمی

Atomristor به دسته‌بندی جدیدی از دستگاه به نام مقاومت حافظه‌دار یا «ممریستور» (Memristor) تعلق دارد که با استفاده از تعویض مقاومتی (Resistive Switching) داده‌ها را ذخیره می‌کنند. زمانی که ماده در معرض ولتاژ قرار می‌گیرد، مقاومت الکتریکی آن می‌تواند تغییر پیدا کرده و ضعیف‌تر یا قوی‌تر شود. از این پدیده می‌توان برای نوشتن داده روی دستگاه استفاده کرده و بعداً با اندازه گیری مقاومت نسبی آن داده‌ها را «خواند». در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره کوچک ترین دستگاه ذخیره سازی اتمی خواهید خواند.

کوچک ترین دستگاه ذخیره سازی اتمی دنیا

در Atomristor تعویض مقاومتی توسط حرکت اتم‌ها به درون و بیرون از حفره‌هایی در مقیاس نانو انجام شده و سبب تغییر رسانایی ماده‌ای به نام مولیبدن دی‌سولفید می‌شود. مولیبدن دی‌سولفید (Molybdenum disulfide) با فرمول شیمیایی MoS۲ یک ترکیب شیمیایی است. که جرم مولی آن ۱۶۰٫۰۷ g/mol است. شکل ظاهری این ترکیب، جامد سیاه است.محققان می‌گویند به جای این ماده از مواد مشابه نیز می‌توان استفاده کرد.

محققان می‌گویند Atomristor کوچک ترین دستگاه ذخیره سازی اتمی در جهان است. در این روش مولیبدن دی‌سولفید به شکل ورقه‌هایی در ابعاد ۱x۱ نانومتر و با ضخامت تنها یک اتم درمی‌آید. به گفته محققان در صورت مقیاس‌پذیری این وسیله می‌توان چیپ‌هایی کم مصرف با ظرفیت ذخیره‌سازی تقریباً ۲۵ ترابایت بر هر سانتی متر مربع ساخت که حدوداً ۱۰۰ برابر بیشتر از ظرفیت حافظه‌های فلش کنونی است.

محققان می‌گویند ساخت این دستگاه ذخیره‌سازی اتمی مسیر را برای تولید طیف متنوعی از سیستم‌ها از جمله دستگاه‌های ذخیره‌سازی با ظرفیت فوق العاده بالا، سیستم‌های کامپیوتری نورومورفیک یا محاسبات عصبی، سیستم‌های مخابراتی رادیوفرکانس و غیره هموار می‌کند.

یافته‌های این تحقیق در ژورنال Nature Nanotechnology منتشر شده است.

پیشنهاد مطالعه: پژوهشگران فیزیک کوانتومی علاوه بر محاسبات کوانتومی، اینترنت کوانتومی را نیز توسعه داده اند. اخیراً دانشمندان موفق شدند تا فناوری‌ای را ایجاد کنند که در آن مودم‌های کوانتومی نیز مورد استفاده قرار گیرند. برای مطالعه بیشتر مطلب «ساخت مودم اینترنت کوانتومی با کمک آینه» را بخوانید.

یک نظر

  1. ناشناس

    ۱۰ آذر ۱۳۹۹ در ۱۰:۵۵ ق٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…