اثبات خیانت از طریق چت در چه صورتی امکان‌پذیر است؟

۱
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
مجازات جرم خیانت از طریق فضای مجازی برای فرد مجرد و متاهل به طور یکسان اجرا خواهد شد و مجازات آن چه به صورت سنتی، چه فیزیکی و یا مجازی تا 99 ضربه شلاق است.
اثبات خیانت

در صورتی حکم خیانت و مجازات آن برای فرد خیانت کار اجرا می‌شود که خیانت در فضای مجازی برای قاضی و دادگاه به اثبات برسد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی اثبات خیانت از طریق چت از طریق چت می‌پردازیم.

خیانت از طریق چت

در قانون مقرر شده است که اگر فردی از همسر خود به دلیل خیانت از طریق چت شکایتی دارد باید به دادگاه رفته و شکایت خود را مطرح کند؛ اما در صورتی می‌تواند درخواست مجازات فرد خیانت‌کار را داشته باشد که بتواند خیانت آن را به اثبات برساند. دسترسی به پیامک‌ها و تماس‌های تلفنی فرد خیانتکار و ارائه آن‌ها به دادگاه می‌تواند برای اثبات، تشخیص جرم، رابطه و محکومیت از طرف قاضی کافی باشد. البته اگر شاکی دسترسی مستقیمی به چت‌ها نداشته باشد و نتواند آن را ارائه دهد با ارائه مدارک لازم می‌تواند دستور استعلام آن را بر اساس دستور و صلاح دید قاضی بگیرد. حال اگر خیانت از طریق چت و پیامکی باشد از آنجایی که اطلاعات پیامک همسر شخصی محسوب می‌شود فقط به تشخیص دادگاه و یا دادسرا برای کشف جرم، است که دستور استعلام به پرینت پیام‌ها داده می‌شود.

اثبات خیانت

در این موارد اپراتور‌های شبکه‌های همراه موظف به همکاری و قرار دادن اطلاعات آن فرد هستند؛ از آنجایی که اپراتور‌ها باید طبق قانون پیام‌ها و مکالمات هر فرد را ۶ ماه در حافظه نگهداری کنند پس می‌توان با دستور قاضی استعلام چت‌ها در آن بازه به راحتی گرفت؛ ولی اگر خیانت همسر از طریق چت کردن در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، واتس‌اپ و یا اینستاگرام باشد که داخلی نیستند، دادگاه نمی‌تواند از آن‌ها استعلام بگیرد و تنها در صورتی می‌توان آن را اثبات کرد که شاکی اطلاعات لازم برای ورود به تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی فرد خیانت‌کار را داشته باشد و یا خود فرد متهم اقرار به خیانت خود کند. در غیر این صورت امکان اثبات خیانت از طریق عکس و یا اسکرین‌شات از چت‌های متهم وجود ندارد، مگر اینکه شاکی علاوه بر عکس و اسکرین‌شات، پرینتی از محتوای فضای مجازی همسر خود را داشته که نشان دهنده خیانت وی باشد که داشتن این مدارک می‌تواند برای دادگاه قابل اثبات باشد؛ یکی دیگر از راه‌های اثبات علاوه بر اقرار خود متهم، اقرار شاهدانی است که آگاهی کامل از خیانت آن فرد داشته‌اند و علیه او در دادگاه شهادت می‌دهند؛ بنابراین اتهام خیانت بدون داشتن دلایل و مدارک کافی برای قاضی قابل اثبات نخواهد بود. در صورت عدم اطمینان از خیانت بهتر است اقدام به شکایت نکنید چون در صورتی که نتوانید آن را به اثبات برسانید به جرم افترا محکوم خواهید شد.

برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر آثار حقوقی خیانت زن یا مرد را مطالعه کنید.

یک نظر

  1. ناشناس

    ۲۶ آذر ۱۳۹۹ در ۱۲:۳۱ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …