
به وجود آوردن مزاحمت برای بانوان جزء مصادیق بر علیه آزادی روح و روان اشخاص و امنیت افراد به حساب میآید. هدف اصلی قانونگذاری در رابطه با مزاحمت بانوان برقرار کردن حفظ نظم در جامعه، رعایت کرامت و ایجاد امنیت برای آنها است. جرم انگاری برای ایجاد کردن مزاحمت بانوان به منظور پیشگیری از تجاوز به حقوق فردی و اجتماعی آنها است. آزادی روح و همین طور روان مانند آزادی جسم جزء پر اهمیتترین آزادیهای فردی به حساب میآید و ایجاد مزاحمت برای بانوان مجازات بسیار سنگینی را دربردارد. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی جرم مزاحمت برای بانوان میپردازیم.
مصادیق جرم مزاحمت
استفاده کردن از گفتار و برخوردهای به دور از شخصیت و یا به اصطلاح متلک گفتن و به کارگیری ناسزا جزو اعمالی است که موجب ایجاد تهدید برای امنیت بانوان میشود، بستن راه عبور بانوان و برخی اوقات لمس کردن نامشروع، تعقیب کردن بانوان و یا به کارگیری آزار کلامی، ایجاد اختلال در آرامش، لطمه زدن به منزلت بانوان نیز جزو مصادیق مزاحمت برای بانوان محسوب میشود.
مجازات جرم مزاحمت برای بانوان
بنا به ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی شخصی که در اماکن عمومی یا معابر، با حرکات مخالف شئونات اسلامی مزاحم بانوان و مسبب توهین به کودکان و زنان شود، به مجازات ۲ تا ۶ ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهدشد. اماکن عمومی مکانی است که جهت رفت و آمد اشخاص در ساعاتی از شبانه روز آماده باشد و این اماکن عمومی محل وقوع جرم مزاحمت برای بانوان در نظر گرفته میشود؛ که شامل کوچه، خیابان، میادین، اتوبانهای داخل و خارج شهر، ادارات دولتی و خصوصی، بازار، نمایشگاهها، بیمارستانها، رستورانها، وسایل نقلیه عمومی و … است. قرار دادن این ماده نشانگر اهمیت و توجه قانون به محفوظ ماندن حقوق فردی و اجتماعی افراد است. اشخاصی که مورد مزاحمت واقع شدهاند میتوانند با رجوع کردن به دستگاههای قضایی و اثبات کردن آن شکواییه را در رابطه با مزاحمت تنظیم کنند که با متخلفان برخورد شدیدی خواهد شد. البته باید به این نکته توجه داشت که مکان ایجاد مزاحمت دارای اهمیت است و زمانی که مورد قبول واقع میشود که این مزاحمت در مکانهای عمومی و یا معابر اتفاق بیفتد پس اگر در مکانهای عمومی اتفاق نیفتد مورد قبول واقع نخواهد شد.
چگونگی شکایت خانم ها از مزاحمت
بانوی معترض میتواند به کلانتری رفته و با تشکیل پرونده و تکمیل آن، رسیدگی به شکایت وارده را درخواست کند، این پرونده در کلانتری پس از تکمیل شدن به دادسرا ارسال میشود. در دادسرا مربوطه تحقیقات لازمه در رابطه با پرونده انجام میشود سپس به شعب بازپرسی ارسال میشود و در نهایت بازپرس با مشاهده محتویات داخل پرونده وقتی را برای حضور متهم در دادسرا و تحقیق از وی در نظر میگیرد.
برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر عواقب ترک منزل توسط شوهر را مطالعه کنید.