سرقت اینترنتی و مجازات آن

۱
2
زمان مطالعه: < 1 دقیقه
در ماده 13 قانون جرایم رایانه‌ای، برای برداشت پول از حساب دیگری از طریق اینترنت، مجازات مشخص شده است.
سرقت اینترنتی از حساب دیگری

جرم سرقت، جرم تازه و جدیدی نیست و همیشه مردم با آن درگیر بوده‌اند. اگرچه در گذشته سارقان برای ارتکاب جرم نقشه می‌کشیدند و با طرح و برنامه اقدام به انجام این عمل مجرمانه می‌کردند، امروزه جرم سرقت شکل بسیار پیچیده و تازه‌ای به خود گرفته ‌است که حوزه جدیدی را در علم جرم شناسی بوجود آورده است. یکی از این موارد جدید سرقت اینترنتی است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی سرقت اینترنتی از حساب دیگری می‌پردازیم.

سرقت اینترنتی

عنصر قانونی جرم سرقت اینترنتی، در ماده ۱۳ قانون جرایم رایانه‌ای مشخص شده است؛ یعنی برای این عمل برداشت پول از حساب دیگری از طریق اینترنت، مجازات مشخص شده است. مجازات سرقت اینترنتی از حساب دیگری طبق این ماده از قرار زیر است:

«هر کس به طور غیرمجاز از سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»
بنابراین مجازات جرم سرقت از حساب دیگری این است که مرتکب باید هم وجهی را که از طریق اینترنت سرقت کرده‌ است به فرد پس بدهد و هم به حبس از یک تا پنج سال یا جریمه نقدی از بیست میلیون ریال تا یکصد میلیون ریال محکوم خواهد‌شد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب خرید گوشی سرقتی چه عواقبی در پی دارد؟ را در بخش حقوقی مجله دلتا مطالعه کنید.

یک نظر

  1. ناشناس

    ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۱ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …