ماه گرفتگی پوست، علل و درمان آن  

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
به بعضی لکه‌های پوستی که هنگام تولد بر روی صورت یا بدن نوزادان نقش بسته، ماه گرفتگی پوستی می‌گویند.
ماه گرفتگی پوست

این لک‌ها عموما بی‌خطرند اما خرافات بسیاری درباره آن‌ها وجود دارد و علت نام‌گذاری آن به «ماه گرفتگی» نیز همین خرافات است. در این متن قصد داریم علت علمی ماه گرفتگی پوست و راه‌های درمان آن را بررسی کنیم. با مجله دلتا همراه باشید.

ماه گرفتگی‌ها در اکثر مواقع کاملا بی‌خطر و بدون درد است و باعث ایجاد هیچ مشکلی نمی‌شوند، اما بهتر است در صورت وجود ماه گرفتگی روی پوست کودک خود، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که خطری برای کودک ایجاد نمی‌شود و در صورت تمایل زیر نظر پزشک به برداشتن این لکه‌ها (حتی لکه‌های بی‌خطر) اقدام کنید.

علت ماه گرفتگی

علت انواع ماه گرفتگی پوست و روش درمان آن ها

علت اصلی این لکه‌های پوستی قرمز، بنفش و… در واقع وجود اختلالاتی ژنتیکی در شکل‌گیری عروق زیرپوستی است. این ماه گرفتگی‌ها معمولا حاصل اختلالات ژنتیکی است، اما این به این معنا نیست که پدر یا مادر نوزادی که دارای ماه گرفتگی است لزوماً اختلالی پوستی داشته است. البته بعضی دیگر از این لکه‌ها که قهوه‌ای است علت آنها فرق دارد. علت ماه گرفتگی‌های قهوه‌ ای رنگ تجمیع رنگدانه‌های پوستی است و نه مشکل عروقی.

ماه گرفتگی‌های قرمز یا صورتی رنگ ممکن است پس از مدتی خودبه‌خود کمرنگ و یا به کلی محو شوند. همچنین این لکه‌ها در اکثر موارد بدون درد، خارش و عوارض دیگرند، اما مواردی نیز وجود دارد که این ضایعات روی اندام‌هایی مانند پلک یا بینی وجود دارد. در این صورت باید به درمان آنها اندیشید، چراکه ممکن است در عملکرد بینایی یا تنفس اختلال ایجاد کند.

احتمال بدخیم بودن این لکه‌ها وجود ندارد و اگر هم نیاز به درمان داشته باشند، می‌توان از پمادهای مناسب و در آخر از لیزردرمانی برای محو کردن آن‌ها کمک گرفت. درمان‌های خوراکی نیز برای این لکه‌های پوستی وجود دارد.

درمان ماه گرفتگی

توجه داشته باشید که درمان این ضایعات حتماً باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود؛ پس سر خود به دنبال درمان ماه گرفتگی نروید!

جدای از ماه گرفتگی حاصل از تجمیع رنگدانه‌ها، نوعی از ماه گرفتگی عروقی نیز وجود دارد که روی پوست بدن به صورت لکه‌ای به رنگ صورتی کم‌رنگ ظاهر می‌شود. این لکه‌ها اگر روی صورت باشند به مرور زمان محو می‌شوند و اگر روی بدن باشند، ممکن است باقی بمانند اما نیازی به درمان ندارند و کاملاً بی‌خطرند.

نوع دیگری از ماه گرفتگی هم به رنگ قرمز پررنگ (شرابی) است. این لکه‌ها معمولا در گذر زمان پررنگ‌تر و بزرگ‌تر می‌شوند و بهتر است زمانی که هنوز بزرگ نشده‌اند، با پزشک متخصص برای درمان آن‌ها مشورت شود.

بیشتر ببینید در سلامتی

همچنین بخوانید

خواص شگفت‌انگیز هل شما را شوکه می‌کند!

هل ادویه نواحی گرمسیری است که عطر و طعم دلچسبی به غذاها می‌دهد. فواید هل برای سلامتی را در…