شهادت کودکان در دادگاه

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
هر کسی نمی‌تواند شهادت دهد و شخصی که می‌خواهد در دادگاه گواهی دهد باید شرایط خاصی داشته باشد، از جمله اینکه بالغ، عاقل، باایمان و عادل بوده و نباید ذی‌نفع در موضوع باشد.
شهادت کودکان در دادگاه

حضور کودکان در جلسات دادگاه به عنوان شاهد، اغلب با‌ سـؤالات‌ و تـردیـدهـایی در مورد صـلاحیت و اعتبار آنها همراه است. بــسیاری از‌ افــراد مـعتقدنـد کـه شـاهدان بزرگسال قابل اعتمادتر از کودکان به عنوان شاهد هستند. زیرا کودکان با حافظه ضعیف و مقاومت کم‌ در‌ برابر‌ تلقینات، قادر به درک و ضـبط مـناسـب وقــایع نـیـستند. حال در این مطلب می‌خواهیم‌ بررسی کنیم در صورتی که در یک پرونده، شاهدهایی که وجود دارند فقط کودکان و افراد نابالغ هستند، آیا می‌توان به گواهی و شهادت آنها استناد کرد؟ آیا شهادت کودکان در دادگاه پذیرفته می‌شود و از اعتبار قانونی برخودار است؟ برای پاسخ به این سوال با مجله دلتا همراه باشید.

شهادت کودکان در دادگاه معتبر است؟

در قوانین حقوقی ایران شهادت افراد نابالغ قابل پذیرش نیست و فقط از آنها برای کسب اطلاع استفاده می‌کنند. زیرا اصل بر آن است که معمولا اطلاعات اطفال می‌تواند تلقینی باشد.

شهادت افراد نابالغ در دادگاه

چه کسانی می‌توانند شهادت دهند؟

هر کسی نمی‌تواند شهادت دهد و فردی که می‌خواهد در دادگاه گواهی بدهد باید شرایط خاصی داشته باشد، از جمله اینکه، بالغ، عاقل، باایمان و عادل بوده و نباید ذی‌نفع در موضوع باشد. همچنین، نداشتن خصومت با طرف‌های دعوی یا یکی از آنها و اشتغال نداشتن به تکدی‌گری و ولگردی؛ از دیگر شرایط اصلی برای شاهد است. در صورت وجود شرایط شهادت، شاهد و مطلع پیش از اظهار اطلاعات خود به این شرح سوگند یاد می‌کند:” به خداوند متعال سوگند یاد می‌کنم که جز به راستی چیزی نگویم و تمام واقعیت را بیان کنم”.
بنا بر مراتب یاد شده، اصل بر غیرعلنی بودن تحقیقات از شهود و گواهان، سوگند خوردن آنها، انفرادی و غیرجمعی بودن تحقیقات مقدماتی و بلامانع بودن تحقیق مجدد از آنها، مگر بنا به ضرورت یا مواجه حضوری فیمابین، در چهارچوب ترتیبات قانونی مزبور است.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با مجازات شهادت کذب و غیرواقعی “شهادت دروغ در دادگاه و مجازات آن” را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چه زمانی داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

یکی از سؤالاتی که از ما پرسیده می‌شود آن است که داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است یا …