

علائم آلرژی فصلی و تشخیص آن از علائم کووید-۱۹
کالج آسم و ایمونولوژی آمریکا به این نکته اشاره داشته است که آلرژیها به طور کلی زمانی روی میدهند که سیستم ایمنی بدن واکنشی بیش از حد به چیزی نشان میدهد که معمولا برای دیگران بیضرر است. از جمله شایعترین علائم آلرژی فصلی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آبریزش بینی، گرفتگی بینی یا عطسه
- خس خس سینه یا تنگی نفس
- سرفه خشک
- راشهای پوستی
- خستگی
- سردرد
افزون بر این علائم، به گفته مارک گلدشتاین، رئیس بخش آلرژی و ایمونولوژی در بیمارستان پنسیلوانیا، افراد مبتلا به آلرژی فصلی ممکن است خارش، آبریزش یا پف کردن چشمها را نیز تجربه کنند. همچنین، خارش بینی، گلو و گوشها از دیگر علائم این شرایط است. وی همچنین به این نکته اشاره کرده که افراد مبتلا به آسم ممکن است با تشدید علائم بیماری خود مواجه شوند.
در مورد علائم بیماری کووید-۱۹، بنا به اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها درآمریکا، کسانی که به کروناویروس جدید آلوده میشوند، سه علامت اصلی شامل موارد زیر را تجربه میکنند.
- تب
- تنگی نفس
- سرفه خشک
به گفته سازمان بهداشت جهانی، از علائم کمتر شایع این بیماری نیز میتوان به بدن درد، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد و اسهال اشاره کرد.
تفاوت اصلی علائم بیماری کووید-۱۹ و آلرژی های فصلی
کروناویروس میتواند موجب تب شود، در شرایطی که آلرژیهای فصلی چنین علامتی ندارند. افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ معمولا تب همراه با سرفه و تنگی نفس را تجربه میکنند، از این رو، تب عامل تمایز اصلی محسوب میشود. یک وجه تمایز اصلی دیگر این است که آلرژیها معمولا با خارش همراه است، در شرایطی که بیماری تنفسی کووید-۱۹ چنین نشانهای ندارد. در حالی که هر دو شرایط میتوانند موجب عطسه شوند، افراد مبتلا به آلرژی اغلب بیشتر از مشکلات مرتبط با بینی رنج میبرند. همچنین افراد مبتلا به آلرژی اغلب با عطسههایی که نمیتوان آنها را متوقف کرد، مواجه میشوند؛ اما عطسه با تکرر کمتر در افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ دیده میشود.
تفاوتهای دیگر آلرژی ها و بیماری کووید-۱۹
یکی از مهمترین تفاوتها، مسری بودن کووید-۱۹ است، در شرایطی که آلرژیها این گونه نیست. افرادی که فکر میکنند ممکن است با علائم بیماری کووید-۱۹ مواجه شده باشند، باید آزمایش داده و قرنطینه شده تا از گسترش هرچه بیشتر بیماری پیشگیری شود. در موارد شدید، بیماران مبتلا به کووید-۱۹ باید در بیمارستان بستری شوند.
به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا، بیماری کووید-۱۹ در درجه نخست به واسطه تماس مستقیم فرد به فرد و از طریق قطرات تنفسی ناشی از عطسه و سرفه فرد آلوده منتقل میشود. این بیماری میتواند به واسطه لمس سطوح آلوده نیز انتقال یابد؛ زیرا کروناویروس جدید میتواند از ۲ ساعت تا ۹ روز روی سطوح مختلف باقی بماند، البته اگر این سطوح به خوبی ضدعفونی نشوند. در شرایطی که افراد مبتلا به آلرژی نیز سرفه و عطسه را تجربه میکنند؛ اما قطرات تنفسی ناشی از آنها عفونی نیست، مگر این که فرد مبتلا به آلرژی بیمار باشد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با راههای انتقال کرونا، “تنفس و صحبت کردن، راه انتقال کرونا” را مطالعه کنید.
افراد مبتلا به آلرژی باید از نظر اجتماعی به پیامدهای علائم شرایط خود بر اطرافیان توجه داشته باشند. به واسطه تشابه برخی علائم آلرژی فصلی و کووید-۱۹، افراد مبتلا به آلرژی میتوانند موجب بروز ترس و نگرانی در اطرافیان خود شوند. از این رو، درمان آلرژی طی بهار امسال نه فقط برای تسکین علائم این شرایط، بلکه برای آرامش اطرافیان ما اهمیت زیادی دارد.